Öppet 10 -18, lör/söndag 11-16, Frejg. 27 Sthlm 08 6400 880. Även avhämtning Dörarp (Ljungby Värnamo). Krylbo (Avesta), Ramsjö (Ljusdal Ånge).


Kundvagn
Kundvagnen är tom!


©2017 billebro

Powered by FozzCom  9.98

Sitekarta Cookies Köpvillkor

Audio Technica AT-LP1240-USB skivspelare


Antal 
Ord. pris:
5 995:-
4 238:-
 SEK
3 390:- exkl. moms
Delbetala från 175:-/månad eller ett år räntefritt

FRI FRAKT TILL HELA

SKANDINAVIEN

Translate  English  Norska  Finska  Danska  Spanska
Produktinformation
Artikel nr : ATEatlp1240usb
Kortnamn : Audio Technica AT-LP1240-USB skivspelare
Märke : Audio Technica AT-LP1240-USB
Vikt : 14.00 kg
Volym : 0.05 m3


Prod review Prod review Prod review Prod review Prod review
 
Tre gånger starkare än Technics 1210: Audio Technica AT-LP1240-USB med ljudkort, RIAA-försteg, 3 hastigheter, pitch upp till +-50%, mjukvara, transparent lock, slipmat, USB-kabel och Sveriges Lägsta Pris!

Audio Technica är en av världens största tillverkare av bl a skivspelare, pickuper och nålar

Start/stop knapp
Hastighetsknappar
Pitch-regel som steglöst ökar eller minskar hastigheten
Pitchintervall +/- 10 %, +/- 20 % eller +/- 50 %
Quarts - låser hastigheten till 33/45 varv oavsett hur regeln står
Framåt/bakåt knapp som vänder rotationsriktningen

Likt många andra skivspelare som är byggda för att användas av DJs är AT-LP120-USB byggd med stabilitet som en grundtanke. Plinten är tung och kraftigt tilltagen för att ge motorn det stöd den behöver för att hålla en jämn och korrekt hastighet utan att vibrationer sprider sig upp till pickupen. Spelaren står på självjusterande fötter som effektivt tar bort yttre rörelser och ser till att spelaren står jämnt.

Motorn i AT-LP1240-USB är en kraftig, borstlös, DC-motor. Motorn ligger öppen i botten av spelaren med 16 spolar runt en cirkel och magneten sitter på tallriken. Tallriken blir en del av motorn och man uppnår en mycket exakt och jämn gång. Mer direktdrivet blir det inte. Många känner nog igen lösningen, det var precis så det såg ut på Technics SL-1200, men momentet i AT-LP1240-USB är nästan 3 ggr så stort.

Motorns styrka gör att den kan starta och stanna tallriken på smått fantastiska 0,2 sekunder. För att tämja spelaren har man satt dit två reglage för att ställa start respektive broms tid (0,2 - 6 sek).

Spelaren har en Quartz-styrd hastighetsreglering som låser hastigheten vid 33 och 45 varv. Om hastigheten ändå skulle vara felaktig finns det finjusteringar för 33 och 45 varv under spelaren.

Skivtallriken är gjuten i aluminium och är dämpad med ett tjockt lager gummi på baksidan. Tallrikens sluttande kant är utformad som ett stroboskop, med kransar för -3,3%, 0, +3,3% och +7,2%. Stroboskopet fungarar i samtliga tre hastigheter. I plinten för skivspelarens strömbrytare sitter det även en blå stroboskoplampa som belyser den roterande tallriken vilket gör att man enkelt kan kontrollera att skivspelaren går med rätt hastighet, även under spelning.

AT-LP1240-USB har en mycket bra tonarm. Den har den klassiska S-formen och är välbalanserad och lättrörlig i alla riktningar. Armen är upphängd i två sparata lagringar och sitter monterad på en höj och sänkbar plattform tillsammans med en hydrualisk tonarmslyft och reglaget för antiskating. Plattformen kan med ett vred enkelt höjas med upp till 6 mm för att justera pickupens VTA-vinkel. 

För att du själv skall kunna välja den pickup du själv föredrar levereras AT-LP1240-USB utan pickup. Skivspelaren använder ett tonarmsskal av SME-typ där alla pickuper med 1/2-tums standardfäste passar. Fördelen med lösa skal är att du enkelt kan byta mellan flera olika pickuper vilket är praktiskt om du t ex vill spela både vinylskivor och 78-varvare eller om du vill ha olika pickuper för olika tillfällen.

Spelaren har en liten lampa som lyser längs skivans yta där nålen skall läggas på vilket gör det enklare att hitta rätt bland spåren. Lampan kan tas av om man inte vill använda den.

AT-LP1240-USB har ett medföljande lock i akryl för skydda spelaren och hålla dammet borta. Det är ett helt löst lock, utan gångjärn.

Skivspelaren har ett inbyggt RIAA-steg som gör att du kan koppla den direkt till en förstärkare utan phono-ingång eller till en dator. På baksidan finns en omkopplare som styr om den analoga utsignalen skall förstärkas och RIAA-kompenseras eller ej. Signalen till datorn via USB passerar alltid RIAA-steget.

Det inbyggda RIAA-steget fungerar mycket bra men om man vill få ut ett bättre ljud rekommenderar vi att man använder en extern RIAA, skillnaden blir ofta ganska stor.

AT-LP1240-USB har en USB-utgång där du kan koppla den direkt till en dator. Via USB kan du spela in dina skivor digitalt med 16 bitar och 44 eller 48 kHz.

AT-LP1240-USB har en analog utgång i form av förgyllda RCA-honor. Spelaren har en jordskruv för att jorda tonarmen till RIAA-steg eller förstärkare. Det följer med en RCA-kabel med jordledare för inkoppling.

Vid inspelning av 78-varvare använde man en helt annan kompensering än den RIAA-kompensering som senare blev standard för LP-skivor. När du spelar stenkakor skall du därför använda ett grammofonsteg med kompensering som är anpassad för 78-varv. Vi rekommenderar i detta fall TC-778 som har omkoppling mellan ett mycket bra RIAA-steg och ett steg som är anpassat för 78-varvare.

Det samma gäller naturligtvis om du vill digitalisera dina 78-varvare. Eftersom USB-porten är RIAA-kompenserad är den inte lämplig utan vi rekommederar att du använder en TC-778 och spelar in via Line in på datorn. Du kan ändå använda den medföljande programvaran Audacity.

Detta ingår

AT-LP1240-USB - Skivspelare
PICKUP INGÅR EJ
Pickupskal
Lock
Audio Technica slipmat
45-varvsadapter
CD-skiva med programvaran Audacity
Manual
Nätkabel
USB-kabel
Kabel 2xRCA hane - 2xRCA hane med jordledare
Kabel 2xRCA hona - Minitele 3,5 mm hane
Kabel 2xRCA hona - Minitele 3,5 mm hona

Audio-Technica, störst i världen på mikrofoner och hörlurar, sedan 1962. Tysk superkvalitet. Ett års garanti.
Skickar flera gånger om dagen hela världen och satsar nu ännu mer på POSTORDER!

SÄLJER UT ALLT I BUTIKEN - inte många dagar kvar på Frejgatan så passa på! Allt ska bort. Precis ALLT.

Sthlm Frejg.27 öppet 10-18, lör/söndag 11-16, tel 086400 880 stänger sista december!
Avhämtning även:
Ljungby Värnamo: Färsjöv.18, Dörarp
Avesta Krylbo avisera i god tid innan: Vansjöv.2

40 år, över 50.000 nöjda kunder: Polisen, Operan, Skatteverket, Vägverket, SL, SJ, SAS, Försvarsmakten, KFM, Cafe Opera, Clas Ohlson, Martin Ohlson, SEB, Clarion hotels, nattklubbar, Pride, gymkedjor, skolor. 40 ljudanläggningar Circle K.

En månad pengar åter garanti postorder
Order iväg inom 1 dygn

Installerar allt överallt
Boka gärna tid vid större inköp
Prenumerera nyhetsmejl

Se våra videos:
https://www.youtube.com

Svensk MVA trekkes automatisk. Norsk MVA vil fakturere av rederiet. Samme beløpet som det er den samme MVA.

All information som skickas till oss krypteras och behandlas säkert via Samport.  
All information som skickas till oss krypteras och behandlas säkert via Samport. 

Specialerbjudanden:


BILcx2300 DEMO
BILcx2300 DEMO
Ord. pris:
2 995:-
1 498:-
 SEK
1 198:- exkl. moms
 SEK
FRAKTFRITT!
Antal 1

Allt inom ljud & ljus & DJ – Hyra eller köpa ljud eller DJ-utrustning?

Bygg upp en speciell atmosfär till eventet, festen eller ditt framträdande. Välj ljud- och ljussystem med omsorg! Hos Billebro hittar du allt som behövs inom ljud och ljus. Hyr eller köp din PA eller DJ-utrustning, komplettera eventet med nya PA-högtalare till förmånliga priser. Vi som arbetar här är själva DJ:s, musiker, ljudtekniker och studiotekniker, vi vet vad vi snackar om och vi kan ge dig goda råd och bra support även efter köpet.

Testa din nya utrustning!

Ta med din utrustning till butiken och testa den tillsammans med våra produkter. Vårt breda sortiment samt vår kunskap inom ljud och ljus hjälper dig att bygga upp den perfekta lösningen! Och du, vi hjälper även till med installationen!

Upp till 2 års delbetalning för max 50 000 kr via Klarna, ett år räntefritt!